Oude meesters en moderne technologie

Nederland heeft een cultureel erfgoed dat internationaal bekend is en overal ter wereld wordt bewonderd. Hollandse meesters als Rembrandt en Vincent van Gogh zijn wereldberoemd. Zelfs mensen die niet in kunst geïnteresseerd zijn, weten wie deze schilders zijn en kunnen wel enkele van hun werken opnoemen. De Nachtwacht kent iedereen, maar ook schilderijen als De Staalmeesters, De Aardappeleters en De Zonnebloemen zien mensen over de hele wereld zó voor zich. Dankzij de prachtige zelfportretten van beide meesters kunnen we ons bovendien ook een beeld vormen van hoe zij er zelf eruitzagen.

Meer mogelijk dankzij moderne technologie

Rembrandt leefde in de zeventiende eeuw. Sinds die tijd, waarin hij bijvoorbeeld nog zelf zijn olieverf moest maken, zijn al heel wat jaren verstreken. Toch is Rembrandt nu bekender dan ooit. Dankzij alle technologische ontwikkelingen is kunst gemakkelijk toegankelijk voor iedereen. Door gebruik te maken van het internet vind je, waar je je ook bevindt, alle informatie die je zoekt. Met een refurbished MacBook Pro 15 is het dan ook heel eenvoudig kennis te maken met kunst en allerlei andere vormen van cultureel erfgoed. Musea, opleidingsinstituten en ook de evenementenbranche spelen daar op in.

Virtuele uitstapjes en online cursussen

Door alle mogelijkheden die online te vinden zijn hoeven we ons huis niet meer uit voor een cultureel uitstapje. Het is mogelijk om via je refurbished MacBook een virtueel museumbezoek in te plannen. Het Rijksmuseum biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om online op een interactieve manier de werken van bekende meesters te ontdekken. Daarnaast zijn er podcasts om te beluisteren en kun je online workshops en cursussen volgen. Ook in het Van Gogh Museum kun je onder andere een virtuele tour maken en zo de hele collectie vanuit je luie stoel bekijken.

Zelf kunstzinnig bezig zijn

Met je refurbished macbook beschik je over de mogelijkheid om meer over kunst te weten te komen. Tot het uitgebreide online aanbod wat betreft kunst en cultuur horen ook allerlei webinars en cursussen. Wie zich in de achtergronden van kunst wil verdiepen, kan lessen kunstgeschiedenis volgen. En voor wie zelf creatief bezig wil zijn bestaan er workshops tekenen en schilderen. Je vindt er bijvoorbeeld tips om een zelfportret in de stijl van Rembrandt te maken of de stijl van Van Gogh te imiteren.

Voor het hele gezin

Niet alleen voor volwassen kunstliefhebbers biedt het internet ontelbare mogelijkheden. Het is ook een laagdrempelige manier om kinderen voor kunst en cultuur te interesseren. Speciaal voor hen zijn er virtuele rondleidingen te vinden bij allerlei musea. Het Rijksmuseum bijvoorbeeld biedt ook online allerlei activiteiten die leuk zijn om met een gezin te doen. Mocht de interesse van kinderen zijn gewekt om een museum in het echt te bezoeken, dan is met een refurbished MacBook een toegangskaartje zó gekocht.